Racuszki z kaszki ryżowej

4.48 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię je dla moich córeczek: 4-letniej Izy oraz rocznej Hani.

Składniki:

  • ● 5 łyżek kaszki mleczno-ryżowej o smaku bananowym
    ● 2 łyżki mąki
    ● 1/2 banana
    ● jajko
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki z kaszki ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozkłócamy. Wsypujemy
    kaszkę. Mieszamy.
    Dodajemy mąkę i wlewamy
    2 łyżki wody. Dokładnie
    mieszamy, aż uzyskamy jednolitą
    masę.
  • 2. Banana obieramy, a następnie
    kroimy w niewielką
    kostkę. Dodajemy do masy.
    Mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Smażymy racuszki na
    rumiano.

Porady

Racuszki smażę w następujący sposób: łyżką nabieram porcję masy i zsuwam na patelnię za pomocą drugiej łyżki. Ciasta wystarczy na 6 sztuk

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować