Ciasteczka z kaszki

4.5 (156 ocen)

fajne ciasteczka dla dzieci

Składniki:

  • 200 g masła
    200 g kaszki ryżowej dla małych dzieci (u mnie jabłkowa)
    3 jajka
    2 łyżki cukru waniliowego domowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka z kaszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    W misce zmieszać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i kaszkę ryżową (można użyć kaszki o dowolnym smaku, można także dodać kleik ryżowy, wtedy należy zwiększyć ilość cukru).

    W drugiej misce utrzeć miękkie masło na puszysto, dodać po jednym jajku cały czas miksując.

    Wsypać połowę suchych składników, zmiksować. Dodać drugą połowę, zmiksować ponownie. Schłodzić w lodówce około pół godziny – dzięki temu będzie wygodniej formować ciasteczka.

    Po tym czasie wyjąć masę z lodówki, formować kuleczki, spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować