Racuchy z dyni

4.5 (143 ocen)

Delikatne i lekko słodkie.

Składniki:

  • 400g miąższu dyni,
    duże jajko,
    2 łyżki masła,
    czubata szkl. mąki,
    2 łyżeczki imbiru,
    sól, pieprz,
    olej.
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem, dodać dynię, mąkę, imbir, sól i pieprz. Dodać ubite białko, delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować