REKLAMA

Racuchy z dyni

wyświetlono: 760 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Pyszne, kremowe racuchy z dyni, Świetnie smakują z mięsem.

opublikowany: 24.09.2012
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - puree z dyni: 1 szklanka
    - jajko kurze,: 1 sztuka
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - natka pietruszki (posiekana): 1 łyżka
    - bułka tarta ( do masy): 3 łyżki
    - sól,: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Posiłek:

Jak zrobić Racuchy z dyni?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy 1. Dynię pieczemy w piekarniku w skórce owiniętą w folii aluminiowej przez godzinę. Po upieczeniu wyciskamy sok i całość blenderujemy na puree. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do puree razem z jajkiem i gałką muszkatołową, solą i pieprzem - wszystko dokładnie mieszamy.
  • Racuchy 2. Następnie dodajemy około 2-3 łyżki bułki tartej - im mniej tym lepiej, wtedy racuchy będą delikatniejsze - tak, by dało się utworzyć racucha.
  • Racuchy 3. Gotowego racucha obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor w głębokim oleju około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: KingaM4444

Racuchy z dyni

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

kategoria: racuchy Dania główne opublikowany: 24.05.2018 | wyświetlono: 117 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Odchudzająca zupa z dyni

zupa z dyni, odchudzanie

kategoria: Zupy opublikowany: 07.12.2010 | wyświetlono: 10651 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE