Racuchy z dyni

4.86 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Proste i pyszne racuchy z dyni. Ta słodka propozycja sprawdzi się na śniadanie lub podwieczorek. Racuchy z dyni polecam posypać cukrem pudrem - można dodać też odrobinę cynamonu.

Składniki:

  • 1 szkl. dyni startej na tarce o małych oczkach
    3 łyżki kefiru
    jajko
    1 szkl. mąki
    sól
    cukier
    łyżeczka proszku do pieczenia
    olej
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.86 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki z dyni

Racuchy z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię mieszamy z jajkiem, kefirem, szczyptą soli i cukru. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem. Wyrabiamy gładkie ciasto.
  • 2. Nabieramy niewielkie porcje ciasta i rumienimy z obu stron na rozgrzanym oleju. Placki z dyni lekko studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować