Racuchy z ananasem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Racuchami z owocami poczęstowano mnie na wycieczce. Bardzo mi smakowały, dlatego dziś sama je robię. Przepis przysłała Zofia Urban,

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1.5 szklanki
    - cukier puder: 3 łyżki
    - mleko: 1 szklanka
    - drożdże: 2 dekagramy
    - masło: 4 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - ananas (z puszki): 10 dekagramów
    - sok z ananasa: 4 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Racuchy z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki wlewamy mleko,
    wbijamy jajko, dodajemy roztopione
    masło, pokruszone drożdże,
    drobno pokrojone ananasy,
    sok i szczyptę soli. Ciasto dokładnie mieszamy na jednolitą
    masę i odstawiamy na godzinę
    do wyrośnięcia
  • 2. Na rozgrzany na patelni olej
    nakładamy łyżką placki i smażymy
    z obu stron na złoty kolor.
    Upieczone racuchy posypujemy
    cukrem pudrem. Podajemy gorące,
    od razu po usmażeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować