Racuchy z ananasem

4.49 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem na emeryturze. Uwielbiam piec.Racuchami z owocami poczęstowano mnie na wycieczce. Bardzo mi smakowały, dlatego dziś sama je robię.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    3 łyżki cukru pudru
    1 szklanka mleka
    2 dag drożdży
    4 łyżki masła
    1 jajko
    10 dag ananasów z puszki
    4 łyżki soku z ananasów
    szczypta soli
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy roztopione masło, pokruszone drożdże, drobno pokrojone ananasy, sok i szczyptę soli. Ciasto dokładnie mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
  • Racuchy z ananasem 2. Na rozgrzany na patelni olej nakładamy łyżką placki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Upieczone racuchy posypujemy cukrem pudrem. Podajemy gorące, od razu po usmażeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować