Racuchy z ananasem

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 3 osób

Racuchy z dodatkiem ananasa z puszki są rewelacyjne w smaku. Bardzo puszyste, delikatne z chrupiącą skórką.

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
    16 g drożdży suszonych instant
    sól szczypta
    2 łyżki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    1,5 szkl letniego mleka
    1 jajko
    ananas w puszce
    olej do smażenia
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski z robota przesiać mąkę dodać suszone drożdże, sól, cukry, mleko i jajko. Za pomocą robota wyrobić ciasto. Przykryć bawełnianą ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gdy ciasto podrośnie dodać pięć plasterków pokrojonego w słupki ananasa, wymieszać i ponownie odstawić żeby ciasto podrosło. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto. Usmażone racuchy przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podajemy oprószone cukrem pudrem i z kawałkami ananasa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować