Rabanadas - Smaczny Ratunek Dla Czerstwego Pieczywa

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rabanadas to nic innego jak czerstwa bagietka bądź, bułka zamoczona w mleku z jajkiem, usmażona w tłuszczu i obtoczona w cukrze z cynamonem :) Przekąska idealna z kubkiem mleka na zimowe wieczory ;)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 czerstwej bagietki lub innej bułki
    1 jajko
    1/2 szkl mleka lub napoju mlecznego np. sojowego
    3-4 łyżki cukru brązowego
    cynamon do smaku
    ewentualnie przyprawa do piernika lub cukier waniliowy
    olej lub oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Desery Przekąski

Rabanadas - smaczny ratunek dla czerstwego pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Bagietkę bądź bułkę kroję na około 2 cm kromki.
    2. W misce/głębokim talerzu roztrzepuje jajko z mlekiem.
    3. W osobnym talerzu mieszam cukier z cynamonem.
    4. Kromki bułki maczam w mleku z jajkiem i wykładam na rozgrzaną patelnie z olejem/oliwą. Smażę na rumiano z obydwóch stron.
    Zdjęte kromki z patelni maczam w cukrze z cynamonem. gotowe podaje z kubkiem mleka lub kakao :) Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Przyprawa do piernika Cynamon Jajka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować