REKLAMA
Jest to przepis na pyszny tort bezowy, który zawsze wychodzi. Jest on b. prosty i wszystkim smakuje. Znika w mgnieniu oka, nawet przez tych ,którzy nie przepadają za ciastami/tortami.
(średnia 4.95 z 177 głosów)
Porady
Ubijając masę zacznij od mniejszych obrotów i z czasem zwiększaj obroty. Kiedy białka lekko się spienią można do nich dodać szczyptę soli. Od momentu ubicia białek do lekko sztywnej pianki ustawiamy obroty miksera na prawie najwyższe i rozpoczynamy dodawać cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Zbyt szybkie dodanie zbyt dużej ilości cukru spowoduje, że beza się nie ubije, a 'popłynie'. Można również przygotować 2 warstwę bezy i przykryć nią krem (kroki 1 i 2).
Wspaniały i bardzo efektowny tort bezowy z masą makowo-jabłkową i kremem korzennym. Jest lekki, delikatny i niezwykle pyszny!
Idealna beza,t kr ucha i chrupiąca na zewnątrz, w środku natomiast miękka i ciągnąca, ale przede wszystkim bardzo słodka.. Słodycz bezy została zneutralizowana truskawkami i mało słodkim kremem.
Przepyszny tort bezowy z kremowym i puszystym musem czekoladowym, wiśniami w alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami.
Krucha, chrupiąca beza i krem z dodatkiem kajmaku oraz (w mojej wersji rodzynek) i orzechów włoskich, to prawdziwa, słodka rozkosz dla podniebienia :)
Komentarze