Pyszny sernik kakaowy na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki temperatura pokojowa = do miski wbić jajka, wsypać cukier i mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy jajecznej dodać twaróg i mikserem połączyć składniki.
2.Składniki temperatura pokojowa = do miski wbić jajka, wsypać cukier i mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
3.Na koniec wlać olejek pomarańczowy i łyżką wymieszać.
4.Forma 30x25 i keksówka 20x11 cm z papierem do pieczenia lub 1 duża 34x25 cm, na dnie gęsto ułożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch.
5.Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i na następny dzień gotowy do jedzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Komentarze