Gotowany sernik na herbatnikach

4.96 (176 ocen)

  • 10 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto bez pieczenia. idealne na upalne dni.

  • 10 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka,
    2 budynie waniliowe,
    1/2 szkl, mleka,
    3 jajka,
    12,5 dag margaryny,
    1 szkl. cukru,
    1,5 dużej paczki herbatników kakaowych,
    2 op. herbatników w czekoladzie,
    kilka kropel aromatu rumowego.
Wystaw ocenę:

4.96 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Gotowany sernik na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Budynie rozpuszczamy w mleku. W garnku mieszamy twaróg, margarynę, cukier, jajka i rozpuszczone budynie. Zagotowujemy. Dodajemy aromat rumowy, mieszamy.
  • 2. Blachę (23x32cm) wykładamy herbatnikami kakaowymi. Wylewamy gorącą masę i od razu przykrywamy drugą warstwą herbatników. Ponownie zalewamy masą. Na jeszcze ciepłą masę wykładamy herbatniki oblane czekoladą. Odstawiamy od wystygnięcia, a następnie chłodzimy w lodówce przez noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować