Pieczony sernik na herbatnikach

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łatwy sernik bez ciasta, ale na ciastkach. Sernik wyszedł bardzo dobry.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTKA:
    -22 szt. herbatników maślanych

    MASA SEROWA:
    -8 żółtek
    -100 g. cukru do żółtek
    -3 budynie śmietankowe
    -1,5 kg. sera twarogowego tłustego
    -400 g. jogurtu greckiego
    -ekstrakt cytrynowy
    -8 białek
    -100 g. cukru do białek

    OPRÓSZENIE :
    -cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Serniki Ciasteczka maślane

Pieczony sernik na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczony sernik na herbatnikach 1. spód- Herbatnikami wyłożyć spód blaszki 22x36, wyścielanej najpierw papierem do pieczenia.
  • Pieczony sernik na herbatnikach 2. masa-Żółtka zmiksować z cukrem a potem suchymi budyniami i chlustem ekstraktu. Następnie zmiksować z serem i jogurtem. Białka ubić ze szczyptą soli, potem po trochu dodawanym cukrem. Porcjami bezę wmieszać delikatnie do masy serowej. Wyłożyć na herbatniki i rozsmarować.
  • Pieczony sernik na herbatnikach 3. Piec ok. 1 godz. w 175*C. Jakby za mocno brązowiał, to przykryć papierem do pieczenia.
  • Pieczony sernik na herbatnikach 4. Po ostygnięciu, oprószyć cukrem pudrem, przez sitko. Można też polać, polewą czekoladową, albo zalać gęstniejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Jogurt grecki Herbatniki Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować