wiosenna zupa z kalafiorem i kapustą

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

Zupa zawiera mnóstwo witamin i smaku. pachnie latem

  • 60 min

Składniki:

  • 4skrzydełka z kurczaka
    1/4 niedużego kalafiora
    1/4 małej kapusty młodej
    1 kalarepka
    2 średnie stare ziemniaki
    1 młody seler+natka
    4 młode pietruszki + natka
    pęczek koperku
    4 młode marchewki
    1 pomidor
    1 średni gruntowy ogórek
    1 młody por
    1 mała śmietana słodka 18%
    1 ząbek czosnku
    1 mała młoda cebulka
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wiosenna zupa z kalafiorem i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyłam, zalałam 2 litrami wody.Zagotowałam, odszumowałam.
  • 2. Kalafiora podzieliłam na małe różyczki. Kapustę cienko poszatkowałam. Kalarepkę, ziemniaki, seler, pietruszkę,cebulę, marchewkę i ogórka pokroiłam w kostkę, pora w półkrążki a koperek drobniutko posiekałam.Każdą z natek obwiązałam nicią kuchenną. Wszystko + 1/2 pęczka koperku + ząbek czosnku włożyłam do skrzydełek.
  • 3. Posoliłam. Gotowałam 40 minut na wolnym ogniu.Zaprawiłam śmietaną i wsypałam resztę koperku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Kapusta Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować