Wiosenna sałatka z kalafiorem i brokułem

4.5 (160 ocen)

  • 45 min

Sałatka jest moim własnym pomysłem, uwielbiam różne sałatki a szczególnie gdy są kolorowe.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 brokuł, 1 mały kalafior, pęczek rzodkiewki, 4 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki kukurydzy, pęczek szczypiorku, jogurt naturalny gesty, najlepiej typu greckiego, 2 łyżki majonezu, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z kalafiorem i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł i kalafior umyć, podzielić na różyczki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Jajka podzielić na ćwiartki, rzodkiewki pokroić w cząstki. Wystudzone i odsaczone warzywa ułożyc w niskiej płaskiej misce na przemian (kilka małych rozyczek brokuła zostawić). Z jogurtu, majonezu, czosnku, i przypraw przygotować sos, następnie zalać nim warzywa, na sos ułożyć ćwiartki jajek, pokrojoną rzodkiewke, szczypiorek, pozostały brokuł, posypać szczypiorkiem i kukurydzą.

Porady

Zamiast sosu czosnkowego można dodać sos serowy do warzyw na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować