Pyrki z wieprzowiną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kuchnia regionalna z Wielkopolski

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mięsa wieprzowego ( u mnie karkówka )
    3 średnie ziemniaki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki oleju
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    1 łyżka posiekanego tymianku
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka cukru
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pyrki z wieprzowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyrki z wieprzowiną 1. Mięso pokroiłem w kostkę. Pietruszkę, lubczyk i tymianek wymieszałem z łyżką oliwy, szczyptą pieprzu i soli, obtoczyłem w nich mięso. Zrumieniłem na rozgrzanym oleju, przełożyłem do rondelka. Obrałem ziemniaki, pokroiłem w grubą kostkę, usmażyłem na oleju.Tak przesmażone ziemniaki dodałem do mięsa. Cebulę i czosnek posiekałem drobno, zeszkliłem, doprawiłem szczyptą soli. Dodałem do mięsa z ziemniakami. Doprawiłem cukrem, uzupełniłem 4 łyżkami wody, zagotowałem, dusiłem, aż mięso było miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować