3 tortille 30 cm
1/2 kg karkówki
1/4 kapusty pekińskiej
1/2 puszki kukurydzy
kawałek pora
1 awokado
sok z cytryny
sos gyros
zioła Małgosi
obsypka maspolanka
sól, pieprz
Tortilla z wieprzowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę pokroić w plastry, obsypać przyprawami, skropić olejem i piec pod przykryciem do miękkości mięsa. Pekinkę posiekać, pora pokroić drobno. Awokado obrać i rozgnieść widelcem, wymieszać z sokiem z cytryny.
Tortille posmarować pastą z awokado, posypać pekinką, porem i kukurydzą. Mięso poszarpać widelcem i ułożyć na tortillach, polać sosem gyros i złożyć boki tortilli w kopertę. Opiec na patelni grillowej lub w opiekaczu. Smacznego :)
Komentarze