Makaron z wieprzowiną

4.5 (194 ocen)

Syty i rozgrzewający obiad w sam raz na zbliżające się chłodne dni. Idealny dla osób uwielbiających konkretne i ostre smaki.

Składniki:

  • 500 g łopatki wieprzowej
    1 czerwona papryka
    2 cebule
    2 marchewki
    150 g pieczarek
    Olej do smażenia
    Przyprawa do wieprzowiny
    1 łyżeczka lubczyku
    1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    Kilka płatków suszonego czosnku
    250 ml bulionu
    200 g makaronu farfalle
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z wieprzowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kosteczkę. Przyprawić przyprawą do wieprzowiny. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę. Pieczarki w pół plasterki. W garnku rozgrzać olej i wrzucić mięso oraz płatki czosnku. Chwilkę podsmażyć. Następnie dodać wszystkie warzywa. Dokładnie wymieszać i zalać bulionem. Przyprawić lubczykiem i paprykami. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw i mięsa. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować