Puszysty torcik babci

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię piec, ale teraz robię to rzadziej, bo studiuję.

Składniki:

  • 15 dag margaryny
    45 dag cukru
    20 dag mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 l śmietanki 30-proc.
    6 jajek
    2 op. śmietan-fiksu
    2 puszki mandarynek
    15 dag płatków migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Puszysty torcik babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z 15 dag cukru, dodając proszek, po żółtku i łyżce mąki. Białka ubijamy z resztą cukru.
  • 2. Ciasto wlewamy do tortownicy (śr. 30 cm), wykładamy pianę i posypujemy
    migdałami. Pieczemy 25 minut w 180 °C. Studzimy. Przekrawamy na 2 placki.
  • 3. Śmietankę ubijamy ze śmietan-fiksami i mieszamy z pokrojonymi mandarynkami. Przekładamy ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować