Puszysty torcik z ptasim mleczkiem

0 (0 ocen)

Lekki torcik z pianką na bazie kremówki i galaretek. szybki w wykonaniu, a jaki smaczny!

Składniki:

  • Spód z herbatników:
    250g herbatników
    100g masła

    Pianka:
    500ml kremówki 36%
    2 galaretki truskawkowe

    Do dekoracji:
    Maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Puszysty torcik z ptasim mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki poruszyć na proszek za pomocą blendera. Masło roztopić, lekko przestudzić i dodać do herbatników, wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy. Schłodzić ok 1h w lodówce.
  • 2. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 500ml wrzątku, wystudzić i włożyć do lodówki. Kremówkę ubić, dolewać małym strumieniem tężejącą galaretkę, cały czas ubijając. Masę piankową wylać na spód z herbatników. Schłodzić w lodówce.

Porady

Wymiary tortownicy: 23cm.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować