Puszysty chleb w naczyniu

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszny, szybki chlebek na każdą okazję.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4kg mąki
    25g świeżych drożdży lub 7g suchych
    1/2 łyżeczki cukru
    2 płaskie łyżeczki soli
    1 łyżka oleju
    2 szklanki ciepłej ale nie gorącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Puszysty chleb w naczyniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać łyżką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie zagnieść ciasto i ponownie odstawić na 30 min. Przykryć czystą ściereczką aby szybko podwoilo swoją objętość. Nagrzać piekarnik wraz z naczynie z pokrywką w 220 stopniach. Do gorącego naczynia wrzucić ciasto i przykryć. (Ja przykrywam folią aluminiową). Wstawić do piekarnika i piec w 200 stopniach ok 35 minut potem odkryć chlebek i piec jeszc e 20 minut.
    Odstawić do wystudzenia.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować