Puszyste kopytka

4.5 (177 ocen)

  • 1 godz. 30 min

polecam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg obranych ziemniaków, 200g mąki, jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Puszyste kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotuj, zmiel w maszynce i ostudź. Do ziemniaków dodaj jajko i mąke. Zagnieć ciasto. Dzięki małej ilości mąki ciasto jest puszyste, przełożyć je na blat i podzielić na 5 części. Z każdej części formujemy wałek grubości palca, obtaczając go w mące. Wałek lekko spłaszczyć i ciąć. Zagotować duży garnek wody-można osolić. Kopytka gotować porcjami, gotować ok 3minuty od ich wypłynięcia. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować