Puree z dyni i mango z malinami i nutą waniliową

0 (0 ocen)

Przepis na rewelacyjny i słodki deser warzywno-owocowy, który pewnością zaspokoi apetyt na słodycze!

Składniki:

  • -niecałe 500g dyni hokkaido
    -200g mango
    -1 łyżka ksylitolu
    -garść malin
    -łyżka płatków migdałów
    -1/3 laska wanili
    -2 plasterki banana do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puree z dyni i mango z malinami i nutą waniliową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -dynię myjemy i kroimy na kawałki, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 200C. Pieczemy około 20 minut i studzimy
    -mango kroimy
    -laskę wanili rozcinamy ostrym nożem i wydrążamy środek
    -dynię, mango, wanilię i ksylitol przekładamy do malaksera i dokładnie miksujemy na gęsty krem. Jeśli mikser nie będzie dawał sobie rady , można dodać kilk łyżek wody
    -na dno szklanek nakładamy puree, następnie maliny, ponownie puree i znowu maliny. Całość posypujemy płatkami migdałów i dekorujemy bananem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować