Puree z dyni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Purre z dyni hokkaido jest wspaniałe do różnych potraw na słodko i słono. Uwielbiam ją za wspaniały kolor. Zawsze mrożę sobie spory zapas dyni by móc cieszyć się jej wyjątkowym aromatem i kolorem w daniach.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dynia hokkaido
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mus Przetwory Musy Puree

Puree z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię myjemy, ostrym nożem przecinamy na pół i wyciągamy łyżką pestki. Pestki możemy wysuszyć.
  • pokrojona dynia 2. Dynię wraz z łupą kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Pamiętając aby co jakiś czas mieszać.
  • gotowe puree 3. Wystudzone puree z dyni przekładamy do plastikowych kubeczków i mrozimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować