Pure z dyni gotowanej na parze

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pure z dyni jest niezwykle proste w przygotowaniu. Możemy użyć go jako bazę do wielu potraw jak i słodkich wypieków.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 dynia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Puree

Pure z dyni gotowanej na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z racji tego że dynia ma bardzo twardą skórkę, obieramy ją dopiero po ugotowaniu.
  • 2. Warzywo dzielimy na pół, wyjmujemy miąższ z pestkami. Kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy na parzę. Kiedy dynia trochę przestygnie odkrawamy z niej skórkę.
    Odciskamy nadmiar wody i blendujemy.
  • 3. Pure z dyni możemy podzielić na porcję. Ja odmierzam je szklanką, pakuję w woreczki i zamrażam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.9 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kluski na parze

To może cię zainteresować