Puree z pieczonej dyni

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Puree z pieczonej dyni to podstawa do wielu dań,takich jak ciasta ,zupy,pieczywo.Ja takie puree wkładam do małych pojemniczków i zamrażam .U mnie w domu wszyscy bardzo lubią dania z dyni.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 dynia

Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Puree Dodatki

Puree z pieczonej dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lmv887 1. Dynię myjemy,wydrążamy gniazda nasienne,nie obieramy.Kroimy na mniejsze kawałki,układamy w naczyniu żaroodpornym skórą do dna i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni,aż dynia będzie miękka.
  • image-144q21q 2. Po ostudzeniu oddzielamy miąsz od skórki i miksujemy blenderem.Tak przygotowane puree możemy dodać do ulubionych potraw z dynią lub włożyć do małych pojemniczków i zamrozić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować