Pulpety z pieczarkami i mozzarellą.

4.5 (198 ocen)

  • 20 min

Smaczne, szybkie, świetne na rodzinny obiad. Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • 800 gr mięsa mielonego wieprzowego z łopatki
    8 pieczarek
    ½ sera mozzarella
    1 jajko
    1 ząbek czosnku
    Sól, pieprz ziołowy, słodka papryka, sos sojowy,
    1 łyżeczka masła
    Bułka tarta do panierowania
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety z pieczarkami i mozzarellą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym. W rondelku rozpuścić masło, dodać pieczarki i smażyć do miękkości, aż płyn wyparuje.
  • 2. Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do mielonego. Przyprawić solą, pieprzem ziołowym, słodką papryką i dodać 1 łyżeczkę sosu sojowego. Do mięsa dodać pieczarki i dobrze wymieszać.
  • 3. Mozzarellę odsączyć i połowę sera pokroić w większą kostkę.
  • 4. Z mięsa formować pulpety, w środek wcisnąć po jednej kostce mozzarelli. Panierować ze wszystkich stron w bułce tartej.
  • 5. Olej rzepakowy rozgrzać i smażyć pulpety ze wszystkich stron na rumiano.
  • 6. Gotowe klopsy odsączyć z oleju na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować