Pulpety w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora umyć, pokroić w półplasterki.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem i slodką papryką, dodać jajko i wcześniej namoczoną, dobrze odciśniętą bułkę.
Mase mięsną dokładnie wyrobić.
Uformować pulpety, obsmażyć z każdej strony na odrobinie oleju.
Cebulę zeszklić, dodać czonek i pora, podsmażyć.
Do warzyw dodać posiekane pomidory z puszki, 3/4 szklanki wody, odsączoną kukurydzę i fasolkę.
Wszystko razem poddusić.
Przyprawić solą, pieprzem, papryką, dodać zioła prowansalskie i cukier.
Do sosu dodać podsmażone pulpety i dusić wszystko razem około 20 minut na wolnym ogniu , często mieszając.
Komentarze