Pulpeciki w sosie meksykańskim

4.5 (146 ocen)

  • 60 min

Syty, pikantny obiadek na zimne dni :)

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dkg łopatki wieprzowej
    1 mała cebula
    3 ząbki czosnku
    1 jajko
    kilka pieczarek
    1 czerwona papryka
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    1/2 puszki kukurydzy
    2 papryczki chili
    1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól, pieprz
    ostra papryka
    1 litr bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Pulpeciki w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić, dodać drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko i przyprawy. Uformować małe pulpeciki i wrzucić je na gotujący się bulion. Dodać posiekaną papryczkę chili, fasolę, kukurydzę, pokrojoną paprykę i pieczarki. Gotować 20-30 minut. Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Gotować jeszcze 15 minut. Podawać z pieczywem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować