PULPECIKI Z KASZY JAGLANEJ Z WARZYWAMI

5 (1 ocen)

  • 30 min

Robi się je błyskawicznie i świetnie smakują.Podane z sosem jogurtowo - czosnkowym stworzą danie, które zachwyci nawet mięsożerców.Koniecznie spróbujcie!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * kasza jaglana - 1 szkl
    * duża marchew - 1 szt
    * duża cebula - 1 szt
    * por - 1 szt
    * duże jajko - 1 szt
    * maka pszenna - 2 łyżki
    * bułka tarta - do panierowania
    * olej do smażenia
    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pulpeciki z kaszy jaglanej z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wypłukaną dwukrotnie kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, studzimy.

    Na patelni rozgrzewamy odrobię oleju, dodajemy drobno posiekaną cebulę, pora i startą marchew - przesmażamy.

    Całość mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną, dodajemy jajko , mąkę, przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy - masa powinna być wystudzona.

    Panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto na głębokim oleju.

    Odsączamy na papierowym ręczniku i zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować