Kaszotto z kaszy jaglanej z warzywami

4.5 (147 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa kasza jaglana pomysłem na obiad. Kaszotto nadaje sie na samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
    2 szklanki wodu
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 puszka groszku
    2 marchewki
    ( można użyć mrożonki marchewka z groszkiem)
    przyprawy: sól , pieprz, czubrica czerwona, curry , słodka papryka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z kaszy jaglanej z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować na wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
    Na rozgrzanym tłuszczy , na większej patelni zeszklić cebulę, czosnek. Marchewkę umyć i pokroić w kosteczkę, dodać do cebuli. Chwilę podsmażyć.
    Do warzyw dodać ugotowaną kaszę jaglaną, dodać odcedzony groszek i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Poddusić na patelni pod przykryciem , od czasu do czasu mieszając aż marchewka będzie miękka.
    Kaszotto to idealne samodzielne danie, przekąska do pracy lub dodatek do mięs, ryb.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować