Zapraszam na pyszny pudding z kaszy jaglanej. Taki pudding może być słodkim śniadaniem lub zdrowym deserem. Pudding wychodzi kremowy, aksamitny i delikatny. Polecam
60 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
100 g kaszy jaglanej
woda do gotowania kaszy (ok. 2,5 szkl)
1/2 szkl mleka kokosowego
2 łyżeczki miodu
2 łyżki musu kokosowego
świeże truskawki
Pudding jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę płuczemy i gotujemy w wodzie przez ok. 15 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Do kielicha blendera przekładamy kaszę jaglaną, dodajemy mus, mleko i miód. Blendujemy na gładki krem. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy. Do pucharków przekładamy pudding jaglany a na górze układamy truskawki. Smacznego
Komentarze