Pudding jaglany

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny pudding z kaszy jaglanej. Taki pudding może być słodkim śniadaniem lub zdrowym deserem. Pudding wychodzi kremowy, aksamitny i delikatny. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
    woda do gotowania kaszy (ok. 2,5 szkl)
    1/2 szkl mleka kokosowego
    2 łyżeczki miodu
    2 łyżki musu kokosowego
    świeże truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Pudding jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy i gotujemy w wodzie przez ok. 15 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Do kielicha blendera przekładamy kaszę jaglaną, dodajemy mus, mleko i miód. Blendujemy na gładki krem. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy. Do pucharków przekładamy pudding jaglany a na górze układamy truskawki. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować