Pudding chia z jabłkiem

4.49 (164 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Deser jest przepyszny, zdrowy i banalnie prosty do przyrządzenia.
Może być fajną propozycją na drugie śniadanie czy podwieczorek.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Pudding
    200 ml mleczka roślinnego lub zwierzęcego,
    2 łyżki stołowe nasion chia,
    płaska łyżeczka ksylitolu,
    Sos:
    jabłko,
    szczypta cynamonu,
    łyżeczka miodu,
    oraz blanszowane migdały (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pudding chia z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy, dodajemy nasiona chia i mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie wkładamy do lodówki, najlepiej na cała noc aby nasiona napęczniały (parę godzin też wystarczy).
    Jabłko obieramy i usuwamy nasiona. Wrzucamy do rondelka, dodajemy cynamon i dusimy aż jabłko zmięknie. Możemy dać odrobinę wody. Gdy jabłko zmięknie, zdejmujemy z gazu, dodajemy miód, mieszamy i zostawiamy aby przestygły.
    Na spód pucharka układamy połowę jabłek, pudding i resztę jabłek. Możemy posypać migdałami, nasionami chia oraz szczypta cynamonu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Miód Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc

To może cię zainteresować