Pstrąg z grilla w kapuście

0 (0 ocen)

Pyszna soczysta rybka z grilla.

Składniki:

  • Pstrąg wypatroszony
    2-3 łodygi pietruszki zielonej
    cebula
    sok z cytryny
    przyprawa do grilla
    liście kapusty białej

    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Ryba Grill

Pstrąg z grilla w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojona cebula 1. Pstrąga oczyścić. Wycisnąć sok z cytryny. Cebulę pokroić w piórka.
  • Pietruszka zielona 2. Pietruszkę zieloną umyć pod bieżącą wodą.
  • 3. Rybę z zewnątrz oraz wewnątrz posypać przyprawą do grilla, do jej wnętrza włożyć kilka gałązek zielonej pietruszki, kilka piórek cebuli i skropić ją sokiem z cytryny.
  • 4. Rybę zawinąć w liście kapusty, a kolejno w folię aluminiową.
  • 5. Piec na grillu ok 1h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować