Pstrąg tęczowy z grilla

  • wyświetlono: 953 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Rozpływający się w ustach pstrąg, lekki i sycący. Rewelacyjna odskocznia od kiełbas i mięs.

3
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 pstrągi tęczowe (patroszone)
sól
sok z 1/2 cytryny
1/2 pęczka pietruszki
masło

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg tęczowy z grilla

  • 1. Rybę umyć. Odkroić głowę, płetwy i ogon. Pogłębić nacięcia w rybie i otworzyć szeroko, tak aby ją doprawić i obficie pokropić sokiem z cytryny.
  • 2. Posiekać drobno zieloną pietruszkę i równomiernie rozdzielić do wnętrz ryb.
  • 3. Na koniec dodać kawałki (niewielkie; po dwa lub trzy) masła. Rybę złożyć i szczelnie owinąć folią aluminiową. Grillować około 20 minut.

Porady

Uwielbiam też grillowane filety. Kupujemy całą rybę, filetujemy i wszystko przygotowujemy dokładnie tak samo. Jest szybciej i bez ości, które strasznie działają mi na nerwy :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybapstrągpietruszkabezmięsnezdrowoGrillniskokalorycznafit

Komentarze

Podobne przepisy

image-1xxhsrh

Dodane przez: rzelkazag

Pstrąg tęczowy łososiowy pod szpinakową kołderką

Delikatna rybka połączone ze szpinakiem,...

pstrąg pieczony z koperkiem

Dodane przez: luna19

Pstrąg pieczony z koperkiem

Pstrąg z piekarnika i frytki ,...

pstrąg surowy

Dodane przez: klementynka

pstrąg pieczony z warzywami

Taki pstrąg to sposób na szybki...

Pstrągi wędzone z ziołami

Dodane przez: igraszki losu

Pstrągi wędzone z ziołami

A co powiecie na pachnące ziołami...

pstrąg pieczony

Dodane przez: Aleksandra J

Pstrąg pieczony z cytryną i koperkiem

Proste potrawy smakują najlepiej....

Pstrąg z rękawa

Dodane przez: czarrna

Pstrąg z rękawa

Pyszna rybka :)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE