Pstrąg z grilla - pyszna, rozpływająca się w ustach ryba jest bardzo delikatna w smaku i niezwykle aromatyczna. To jedno z moich ulubionych dań z grilla.
Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrągi umyć i oczyścić. Osuszyć na ręczniku papierowym. Ponacinać z obydwu stron i skropić olejem. Natrzeć solą morską i pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie miękkie masło utrzeć z posiekanymi ziołami, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ryby nafaszerować masłem i skropić skórę sokiem z cytryny. Ułożyć na kratkach do grillowania ryb i grillować nad rozgrzanym żarem z obu stron do miękkości i zarumienienie ok. 20-30 minut. Podawać z lekką sałatką.
Komentarze