Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym

4.9 (165 ocen)

  • 50 min

Pstrąg z grilla - pyszna, rozpływająca się w ustach ryba jest bardzo delikatna w smaku i niezwykle aromatyczna. To jedno z moich ulubionych dań z grilla.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 świeże pstrągi
    2 łyżki masła
    1/4 pęczka koperku
    1/4 pęczka natki pietruszki
    1 łyżeczka świeżego tymianku
    1 łyżka cytryny
    sól morska świeżo zmielona
    czarny pieprz świeżo zmielony
    2 łyżki oleju roślinnego
Wystaw ocenę:

4.9 (165 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi umyć i oczyścić. Osuszyć na ręczniku papierowym. Ponacinać z obydwu stron i skropić olejem. Natrzeć solą morską i pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie miękkie masło utrzeć z posiekanymi ziołami, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ryby nafaszerować masłem i skropić skórę sokiem z cytryny. Ułożyć na kratkach do grillowania ryb i grillować nad rozgrzanym żarem z obu stron do miękkości i zarumienienie ok. 20-30 minut. Podawać z lekką sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Grill Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować