Pstrąg w zalewie octowej

4.47 (209 ocen)

Nawet pstrąg w occie jest smaczny a w Wigilię smakuje wyjątkowo.

Składniki:

  • 1,2 kg pstrąga
    ZALEWA :
    1 szk octu 10 %
    5 szk wody
    1 łyżka białej gorczycy
    3 ziarna ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
    2 szczypty cukru
    1 cebula
    1 marchewka
    2 szczypty płatków chili
    sól do smaku
    DODATKOWO :
    mąka do obtaczania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (209 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ryba

Pstrąg w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i posolić.
    Odstawić na 30 minut.
  • 2. Składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować i gotować zalewę kilka minut.
  • 3. Kawałki ryby obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano, usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i układać w słoiki.
    Jeszcze gorącą zalewą zalać rybę i zakręcić zakrętki.
    Gdy ostygną wynieść w chłodne miejsce na kilka dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Pstrąg Ryby Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować