Pstrąg parowany w winie na kołderce z ryżu dzikiego

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Niby sałatka, niby obiadek, ale mega bardzo pyszne...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - filet z pstrąga: 2 sztuki
    - Rama: 2 łyżeczki
    - skórka starta z cytryny: 2 łyżeczki
    - garść kolendry: 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 2 szczypty
    - białe wino: 0.25 szklanki
    - torebka ryżu dzikiego: 1 sztuka
    - gruszka: 1 sztuka
    - garść kiełków rzodkiewki: 1 sztuka
    SOS:
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - biały ocet winny: 1 łyżeczka
    - musztarda: 0.5 łyżeczki
    - miód: 0.5 łyżeczki
    - sól, pieprz do smaku: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg parowany w winie na kołderce z ryżu dzikiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z pstrąga 1. Na warsztatach kulinarnych z polska-gotuje.pl nauczyłam się kolejnego sposobu na przyrządzanie ryby - parowania czyli szybkiego duszenia/gotowania w parze :) i oczywiście postanowiłam przyrządzić tak samo rybę w domu...
    Ryż dziki ugotować.
    Filety z pstrąga oczyścić, posolić, popieprzyć, ułożyć na papierze do pieczenia, na każdym położyć po łyżeczce Ramy, posypać skórką z cytryny i kolendrą.
  • Filet z pstrąga w papierze 2. Polać winem, zawinąć szczelnie w papier, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
  • Pstrąg na kołderce z ryżu dzikiego 3. Na talerzu ułożyć ryż, gruszkę pokrojoną na ósemki, kiełki, rybę porwaną na kawałki, posypać drobno pokrojoną czerwoną cebulą, polać sosikiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki Pstrąg Ryby Ryż Sałata Gruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować