Pstrąg parowany w winie na kołderce z ryżu dzikiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na warsztatach kulinarnych z polska-gotuje.pl nauczyłam się kolejnego sposobu na przyrządzanie ryby - parowania czyli szybkiego duszenia/gotowania w parze :) i oczywiście postanowiłam przyrządzić tak samo rybę w domu...
Ryż dziki ugotować.
Filety z pstrąga oczyścić, posolić, popieprzyć, ułożyć na papierze do pieczenia, na każdym położyć po łyżeczce Ramy, posypać skórką z cytryny i kolendrą.
2.Polać winem, zawinąć szczelnie w papier, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
3.Na talerzu ułożyć ryż, gruszkę pokrojoną na ósemki, kiełki, rybę porwaną na kawałki, posypać drobno pokrojoną czerwoną cebulą, polać sosikiem.
Komentarze