Pstrąg grillowany z porem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczny, niskokaloryczny obiad z rybą w roli głównej :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 - 3 filety z pstrąga razem ok. 900 g
    przyprawy do niego :
    sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, koperek suszony
    pozostałe produkty :
    2 pory tylko biała część
    300 g pieczarek
    100 g pomidorków koktailowych lub 2 zwykłe pokrojone w kostkę
    1 łyżka oliwy lub oleju + 1 płaska łyżka masła
    sól, pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Pstrąg grillowany z porem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-08jffp5 1. Filety umyć, pozbawić ości, oskrobać z łusek, wysuszyć w ręczniku papierowym.
    Skropić sokiem z cytryny, posolić, posypać czosnkiem granulowanym, koperkiem suszonym i odstawić przynajmniej na 15 minut (u mnie 1 godz).

    W tym czasie rozgrzać tłuszcze, wrzucić na nie najpierw pokrojone pieczarki, jak sok z nich wyparuje dodać pokrojone pory, wlać 3 łyżki wody i poddusić ok. 10 minut, dodać pomidorki, doprawić solą i pieprzem białym, odstawić.

    Na rozgrzaną patelnię grillową położyć filety ryby, spryskać odrobinką oleju, smażyć po kilka minut z każdej strony, pod koniec dołożyć pieczarki z porem.

    Podać z dodatkową kwaskową surówką (u mnie z kiszonej kapusty).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować