Grillowany pstrąg

0 (0 ocen)

Pyszna i zdrowa rybka z grilla

Składniki:


  • 2 pstrągi wypatroszone
    1 cytryna
    zioła prowansalskie
    listki bazylii
    gałązki koperku świeżego
    2 łyżki masła
    pieprz kolorowy
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany pstrąg 1. Pstrągi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • Grillowany pstrąg 2. Pstrągi wypatroszone kładziemy na foli aluminiowej, oprószamy solą i pieprzem kolorowym rozcieramy po całych rybach. Każdą rybkę skrapiamy sokiem z cytryny , a do środka wkładamy po dwa plasterki cytryny, po łyżce masła i po gałązce koperku. Na koniec posypujemy ziołami prowansalskimi , dajemy po kilka listków bazylii i po gałązce koperku na wierzch ryby.
  • Grillowany pstrąg 3. Pstrągi zawijamy w folię i odstawiamy na około pół godziny do lodówki.
  • Grillowany pstrąg 4. Po pół godzinie pstrągi kładziemy na rozgrzanym grillu i co chwilę przewracamy z jednej strony na drugą. Grillujemy je niecałą godzinę.
  • Grillowany pstrąg 5. Gotowe pstrągi odwijamy z folii i dajemy na talerz z dowolnymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować