Grillowany pstrąg

0 (0 ocen)

Pstrąg z grilla - to moje pierwsze podejście do tak przyrządzonej rybki i bardzo udane. Pstrąg jest smaczny i soczysty a ości ładnie odchodzą. Rybkę podałam z grillowanym chlebkiem oraz sałatką z grillowanych warzyw.

Składniki:

  • 2 pstrągi
    1 mała cytryna
    sól z pieprzem
    kilka gałązek natki pietruszki
    kawałek masła
    olej do skropienia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi dokładnie oczyścić. Na zewnątrz i w środku oprószyć solą z pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Do środka również włożyć plasterki cytryny. Pstrągi zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc. Następnego dnia odwinąć z folii. Ze środka wyjąć plasterki cytryny a włożyć wiórki masła i gałązki natki pietruszki. Na wierzchu skropić olejem i włożyć do rusztu do grillowania (ruszt wcześniej posmarować olejem aby ryba nie przywarła) lub zawinąć w folię aluminiową, grillować ok 20-30 minut często obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować