Przepiórki w warzywach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

przepiórki

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 przepiórki
    2 marchewki
    kawałek selera
    kawałek pora
    jedna cebula
    1 brokuł
    sól
    pieprz
    majeranek
    szczypta chili
    pół szkl białego wina
    2 łyżki śmietany 18% lub 22%
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Przepiórki w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przepiórki myjemy, i oczyszczamy wnętrza. Nacieramy solą i pieprzem.
    Włoszczyznę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki lub plasterki. Na dno garnka wrzucamy warzywa, dodajemy olej i podsmażamy, na dużym ogniu, gasimy winem, dodajemy jeszcze 3/4 szkl wody, przyprawy i układamy przepiórki. przykrywamy naczynie i dusimy ok 30 min pod przykryciem. W tym czasie gotujemy ryż i dzielimy na różyczki brokuła.
    Brokuł układamy na przepiórkach kiedy juz są prawie gotowe. Ponownie przykrywamy i pozwalamy brokułowi ugotować się do miękkości.
    Brokuł i przepiórki wyjmujemy na półmisek. Warzywa z resztą płynu miksujemy dodając 2 łyżki śmietany. Podajemy w sosjerce jako dodatek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować