Pulpeciki duszone w warzywach

4.49 (148 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

To danie to 2 w 1, mięso i warzywa duszone w 1 garnku.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone mieszane-pół kilo
    pół kapusty pekińskiej
    2 średnie marchewki
    1 mała pietruszka
    2 plasterki selera(korzeń)
    bułka tarta-2 łyżki
    1 jajko
    przyprawa do mięsa mielonego
    bulion drobiowy-3 szklanki
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpeciki duszone w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską poszatkować, umyć i osuszyć na sicie.
    2.Resztę warzyw umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    3.Warzywa wrzucić do szeroiego garnka,zalać bulionem i dusić 15 minut.
    4.Do mięsa mielonego dodać jajko,przyprawę i bułkę tartą, dokładnie wyrobić. Formować małe kulki(mi wyszło 10) i wrzucić do warzyw.
    5.Dusić wszystko razem na wolnym ogniu i pod przykryciem jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować