Przepiórki nadziewane jabłkami

4.5 (190 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Delikatne przepiórki podane z nadzieniem na słodko, z jabłkami i rodzynkami.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - przepiórki: 4 sztuki
    - jabłka: 2 sztuki
    - rodzynki: 1 łyżka
    - majeranek: 0.5 łyżki
    - surowy boczek: 4 plastry
    - miód: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Przepiórki nadziewane jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przepiórki 1. Oczyszczone przepiórki wrzucić do garnka z osoloną wodą i gotować przez 5 minut. Wyjąć z wody i odsączyć.
  • Składniki do przepiórek na słodko 2. Przygotować farsz. Na tarce zetrzeć jabłka, dodać rodzynki, majeranek i dokładnie wymieszać. Boczek pokroić na plastry.
  • Przepiórki 3. Na aluminiowej foli położyć po jednej przepiórce, wypełnić farszem i posolić (uwaga na sól, boczek może być już słony). Przepiórki przykryć plastrami wędzonego boczku.
  • Przepiórki 4. Zawinięte, w folię, przepiórki piec w temperaturze 180 stopni C około 20 minut. Po tym czasie lekko otworzyć folię, polać przepiórki miodem i piec dalej, aż się zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować