przecier paprykowy ostry

4.5 (146 ocen)

  • 2 godz. 20 min

przecier paprykowy to kompozycja przypraw, dla mnie niezastąpiony w kuchni

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg papryczek chili, 5 kg papryki czerownej, 2 ząbki czosnku, pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przecier paprykowy ostry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w mniejsze kawałki, blendujemy wszytskie składniki do uzyskania jednolitej masy, następnie zagotowujemy powstały przecier doprowadzając do wrzenia, gorący przecier przekładamy do słoików, nie wekujemy

Porady

przecier jest ostry, świetnie nadaje się jako przyprawa do zupy gulaszowej. gulaszu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować