na ok. 10 słoiczków 0,5 l potrzeba: 15 kg pomidorów, 2 kg cebuli, 2 główki czosnku, 0,5 l octu, pieprz ziołowy, sól, cukier
Sposób przygotowania przepisu:
Ketchup
1.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w mniejsze kwawałki. W garnku wlać 3 szkl wody i wrzucić pomidory, cebulę, czosnek. Gotować do uzyskania konsystencji sosu, ok. 5h. Do gotującego się sosu wlać ocet i doprawić solą, pieprzem, cukrem. Gorący przekładać do słoików, odwrócić do góry dnem, pozostawić do wystygnięcia.
Porady
Dusząc pomidory należy je stale mieszać, a doprawiać do smaku
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze