Rożki waflowe z masą

4.48 (151 ocen)

  • 30 min

Proste, dzieci je uwielbiają

  • 30 min

Składniki:

  • Masa (z Milky Way): 1/2 szkl mleka, cukier waniliowy, 3/4 szkl cukru, 25 dag margaryny, 2 szklanki mleka w proszku
    Wafle tortowe
    posypka kolorowa, draże, płatki migdałowe, co mamy;)
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rożki waflowe z masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa: Mleka zagotować z cukrami, ostudzić. Miękką margarynę ubić na puszystą masę, dodać mleko w proszu i mleko z cukrami

    Wafle rozłożyć i przełożyć mokrą ścierczką, wyciąć kwadraty a znich trójkąty.
    Trójkąt zawinąć w rożek i wypełnić masą, zanużyć w dowolnej polewie

Porady

Wilgotne wafle lepiej się kroją, suche natomiast się kruszą,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować