Moja zupa szczawiowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kiedyś babcia zrobiła tą zupę i od tamtej pory to jedna z moich ulubionych, gotuję ją z przygotowanego latem szczawiu.

  • 40 min

Składniki:

  • Dla 2 osób na 2 obiady;
    słoiczek szczawiu (oddzielny przepis), 10 ziemniaków, 3 marchewki, cebula, 2 kostki rosołowe

Moja zupa szczawiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić w drobną kostkę. Zagotować bulion z kostek, dodać marchew i cebulę, kiedy marchew będzie miękka wrzucamy ziemniaki i szczaw. Gotujemy 10 minut, zaprawiamy maką.
    Ja podaję z gotowanym jajkiem

Porady

Najlepszy jest podany z ziemniakami i jajkiem sadzonym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy