Przecier ogórkowy na zimę.

4.5 (173 ocen)

  • 45 min

Domowy przecier na zupę ogórkową

  • 45 min

Składniki:

  • 2,5 kg ogórki zielone gruntowe
    2,5 łyżki soli
    5 ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przecier ogórkowy na zimę. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć i odkroić końcówki ponieważ mogą być gorzkie a wtedy cały przecier będzie do wyrzucenia.Razem z skórką zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Czosnek obrać ,pokroić w cieniutkie plasterki i razem z solą dodać do startych ogórków.Ogórki wymieszać.Odłożyć na 12 godzin.Na drugi dzień przełożyć przecier do wyparzonych słoiczków razem z powstałą zalewą.Szczelnie zakręcić i wynieść do piwnicy.Po około 1 miesiącu mamy idealny przecier na zupę ogórkową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować