Proste orzechowe pralinki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dzisiejsza moja propozycja to pralinki o smaku orzechowym. Są z jednej strony słodkie, ale jest w nich nutka słonego smaku. Szybkość ich przygotowania sprawia, że nawet gdy przyjdą nie zapowiedziani goście zdąży się je przygotować. Do ich przygotowania wystarczy kilka składników. Mogą być również doskonałym prezentem.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g gładkiego, lekko solonego masła orzechowego
    100 g czekolady mlecznej
    50 g miękkiego masła
    50 g cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pralinki

Proste orzechowe pralinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło, cukier puder i masło orzechowe mieszam. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Z powstałej masy tworze małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Chłodzę w lodówce przez godzinę. Czekoladę mleczną rozpuszczam w kąpieli wodnej. Chłodne praliny obtaczam w rozpuszczonej czekoladzie. Ponownie chłodzę w lodówce przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować